Tarina

Tarina

Angster, Moonhead, Big Deal, Letku Leroy ja Gladiator tapasivat tutussa baarissa Helsingissä. Oli vuosi 2002. Pitkään toisensa tunteneet soittokaverit päättivät tehdä unelmansa todeksi. Perustaa bändin, joka soittaisi Jamaikan pieneltä saarelta lähteviä makeita ja savuisia rytmejä. Ensimmäinen keikkasovittiin Big Dealin ja Letku Leroyn syntymäpäiville. Ska, rocksteady, reggae, 2tone ja punk- klassikot saivat kuuman juhlakansan tanssimaan. Keikka oli suuri menestys ja syntymäpäivät onnistuivat yli odotusten. The Valkyrians oli syntynyt.

Debyyttialbumi High And Mighty (2006) saavutti Suomen albumilistan sijan 26 ja sai paljon radioaikaa useilla suomalaisilla radiokanavilla. Levy julkaistiin myös Saksassa, Benelux-maissa ja Espanjassa 2007.

Stupido Records julkaisi bändin toisen albumin The Beat of Our Street vuonna 2009. Se nousi listoilla sijalle 29. Bändi vietti suurimman osan vuodesta 2009 kiertueella: Suomi, Tsekit, Saksa, Itävalta, Puola, Slovenia, Kroatia, Hollanti, Belgia ja Ruotsi sai osansa skan ja tanssin ilosanomasta.

Loppuvuodesta 2010 oli aika pohtia kolmannen albumin tekoa. The Valkyrians halusi kokeilla jotakin erilaista ja lähestyä vanhoja nuoruudessaan diggaamiaan suosikkikappaleita aivan uudella tavalla. Kantavaksi ideaksi tiivistyi 70-80-lukujen taitteen punk/ new wave bändien uudelleen versiointi; Jamaikan musiikkilehdon suoltamin karibialaisrytmein. Rankkojen sovitussessioiden jälkeen studioon mentiin Joulukuussa 2010 – äänityspaikkana Seawolf- studiot Suomenlinnassa. The Valkyriansin, Petri Majurin ja Pasi Hartikaisen (äänittäjä) johdolla PUNKROCKSTEADY albumi valmistui kesäkuussa 2011.

Siitähän tässä on kysymys: Punkista. Rocksteady-, ska- ja reggaemuodossa.

Levy on kunnianosoitus menneiden vuosikymmenten taitajille, joilla on ollut suuri vaikutus The Valkyriansin musiikilliseen ja henkiseen kehitykseen. Punkissa lepäävät The Valkyriansin juuret.

Bändeistä ja artisteista mainittakoon: The Clash, Buzzcocks, Elvis Costello, 999, Devo, The Only Ones, Misfits, Sham 69, Wire...näistä lisää elokuussa, mutta täytyy jo sanoa, että luvassa on todellisia helmiä.

Vuonna 2013 bändin perustajajäseniin kuuluva rumpali Big Deal päätti jättää bändin aikatauluvaikeuksista johtuen. Bändin nykyinen rumpali Junior on soittanut yhtyeessä tuuraajana vuodesta 2009 siirtyen pysyvästi rumpujakkaralle Big Dealin seuraajana. Big Dealin voi edelleen spotata silloin tällöin miksauspöydän takaa bändin keikoilta.

The Valkyrians on vuoden 2014 ajan työstänyt uutta materiaalia. Heti ensimmäsiä biisejä sävellettäessä bändi huomasi ottaneensa askeleen ulos mukavuusalueeltaan tuoden musiikkiinsa rohkeasti vaikutteita skan, rocksteadyn ja reggaen ulkopuolelta. Uudet kappaleet ovat saaneet vaikutteita niin soulista, funkista kuin Manchester-popistakin - unohtamatta rock'n'rollia!

Uuden materiaalin myötä tuli ajankohtaiseksi myös sellaisen tuottajan saaminen, joka voisi vielä omalta osaltaan kehittää bändin soundia. Lauri Eloranta tuntui siihen sopivalta henkilöltä ja Lauri lähtikin innokkaasti mukaan projektiin.

Alkusyksystä 2014 aloitettiin levyn äänitykset Laurin studiossa Malminkartanossa. Lauri ja bändi työskentelivät tiiviisti yhteistyössä äänityksistä miksaukseen.

Osuvasti Rock My Souliksi nimetty albumi julkaistiin 15.4.2015. Levyn tiimoilta bändi kiertää keikoilla niin Suomessa, Euroopassa kuin Venäjälläkin.